Onchidoris bilamellata 


Foto: Erling Svensen
Denne lille sneglen er vanligvis hvit med et brunt mønster på ryggsiden. Artene i slekten er dorsalt flattrykte. Ryggsiden er tett besatt av klubbeformete lave tuberkler. De to framtredende hodetentaklene (rhinophorene) er lamellate (skiveformete). Gjellene er arrangert i en hestesko bak på ryggsiden (ikke lett synlig).

  • Utbredelse: Fra Frankrikes atlantehavskyst nord til polarsirkelen. Utbredelsen ved norskekysten er usikker. Funnet en rekke ganger ved Egersund.
  • Beskrivelse: Denne lille sneglen er vanligvis hvit med et brunt mønster på ryggsiden. Artene i slekten er dorsalt flattrykte. Ryggsiden er tett besatt av klubbeformete lave tuberkler. De to framtredende hodetentaklene (rhinophorene) er lamellate (skiveformete). Gjellene er arrangert i en hestesko bak på ryggsiden (ikke lett synlig).
  • Levested: Finnes på helt grunt vann hvor føden består av rur (Balanus). Arten opptrer ofte i ansamlinger.

Frank Emil Moen er ansvarlig for innholdet i disse sidene. Utlagte undervannsfotografier er tatt av Frank Emil Moen og Erling Svensen. Skrevet og fotografisk materiale som presenteres på disse sidene kan bare brukes privat - jfr. lov om opphavsrett 1996