Coryphella lineata


Foto: Erling Svensen
Ligner meget på de to foregående arter, men skilles fra disse på de mange, lett synlige hvite linjene som strekker seg langs frynser, tentakler og kropp. 

De gjennomsiktige frynsene har markerte fordøyelseskanaler som vanligvis er farget brune, men kan også være røde eller gul-orange.

  • Utbredelse: Arten er funnet fra Middelhavet til Nord-Norge. Ved norskekysten er den registrert nord til Bodø.
  • Beskrivelse: Ligner meget på de to foregående arter, men skilles fra disse på de mange, lett synlige hvite linjene som strekker seg langs frynser, tentakler og kropp. De gjennomsiktige frynsene har markerte fordøyelseskanaler som vanligvis er farget brune, men kan også være røde eller gul-orange. Vanlig lengde er 20 30 mm, men kan bli opptil 40 mm.
  • Levested: Finnes på de samme type lokaliteter som de to foregående arter, - grunt eksponert, eller dypere vann som er utsatt for tidevannsstrøm helt ned til 400 m. Også denne arten foretrekker hydroiden Tubularia indivisa og til dels Corymorpha nutans, men andre hydroider i slektene Coryne, Hydrallmania og Sertularia spises også.
  • Biologi: Eggene legges i bølgeformete spiraltråder.

Frank Emil Moen er ansvarlig for innholdet i disse sidene. Utlagte undervannsfotografier er tatt av Frank Emil Moen og Erling Svensen. Skrevet og fotografisk materiale som presenteres på disse sidene kan bare brukes privat - jfr. lov om opphavsrett 1996