Coryphella brownii 

 
Foto: 
Kroppen er gjennomsiktig hvit. I de gjennomsiktige frynsene ses den hos denne arten tynne rødbrune fordøyelseskanalen, som ender i realtivt brede hvite ringer rett nedenfor frynsenes tupp. De to fremoverrettede munntentaklene har hvite pigmentflekker.

  • Utbredelse: Fra Frankrikes atlanterhavskyst nordover til Island. Ingen tidligere sikre registreringer langs norskekysten, trolig fordi den er forvekslet med andre lignende frynsesnegler.
  • Beskrivelse: Kroppen er gjennomsiktig hvit. I de gjennomsiktige frynsene ses den hos denne arten tynne rødbrune fordøyelseskanalen, som ender i realtivt brede hvite ringer rett nedenfor frynsenes tupp. De to fremoverrettede munntentaklene har hvite pigmentflekker. Hvite pigmentflekker danner en linje på halen. Vanligvis 20 30 mm lang. Arten ligner, og kan forveksles med to andre i samme slekt; Coryphella lineata og Coryphella verrucosa. Den første av disse er slankere, og har karakteristiske hvite linjer på frynsene, tentaklene og kroppen. Den andre mangler disse stripene, men har tykker fordøyelseskanaler, og de hvite ringene ytterst på frynsene er markert tynnere. Dette kommer tydelig fram av fotografiene.
  • Levested: Opptrer på grunt vann gjerne i eksponerte områder, og på dypere vann som er betydelig påvirket av tidevannet. Observeres vanligvis på hydroiden Tubularia indivisa, men også på hydroider som Eudendrium spp. og Corymorpha nutans.
  • Biologi: Eggene legges i en trådformet bølget spiral.

Frank Emil Moen er ansvarlig for innholdet i disse sidene. Utlagte undervannsfotografier er tatt av Frank Emil Moen og Erling Svensen. Skrevet og fotografisk materiale som presenteres på disse sidene kan bare brukes privat - jfr. lov om opphavsrett 1996